СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

🥀Пішов з життя Заслужений тренер України Сергій Григорович Зіньковський

Дата: 11.01.2024 18:33
Кількість переглядів: 340

Фото без описуСьогодні перестало битися серце без перебільшення людини-легенди не лише Снігурівщини, а й усієї України. На 69 році життя відійшов у вічність наш земляк Сергій Григорович Зіньковський, майстер своєї справи та наставник величезної родини спортсменів нашої батьківщини. Саме він зробив наше маленьке провінційне містечко відомим не лише в Україні, а й за її межами.

Перше знайомство зі спортом у Сергія Григоровича розпочалося ще в шкільні роки, коли він відвідував секцію греко-римської боротьби при Снігурівській ДЮСШ. Ще тоді він захопився цим видом спорту, який фактично дав йому путівку в доросле життя та поштовх до опанування нелегкого тренерського ремесла.

Згодом Сергій Григорович став чемпіоном Молдови з самбо й дзюдо серед молоді та чемпіоном Збройних сил СРСР, чемпіоном Повітряно-десантних військ СРСР серед молоді. За ці успіхи він був удостоєний звання майстра спорту з самбо й майстра спорту СРСР із дзюдо. Принагідно виборов звання чемпіона Молдавської РСР з національної боротьби тринта, виконавши норму майстра спорту з цього виду єдиноборств.

Починав свою діяльність у Снігурівці із роботи на громадських засадах із умовою, що офіційний статус цей спорт отримає, якщо команда увійде до трійки спартакіади школярів у Харкові. І команда не підвела - Снігурівка виборола на змаганнях третє призове місце, а підопічні тренера здобули кілька індивідуальних успіхів. Зважаючи на такі переконливі успіхи, 15 травня 1976 року Міністерство освіти УРСР видало наказ про відкриття відділення дзюдо при Снігурівській ДЮСШ. Цей день і став офіційною датою зародження дзюдо й самбо в нашому місті. В подальшому здобутки спортсменів-дзюдоїстів вже і не перелічити!

Багато учнів нашого видатного земляка в подальшому зробили кар’єру в правоохоронних органах та державних установах, стали успішними бізнесменами. Чимало випускників спортшколи зараз захищають незалежність нашої держави.

За свою подвижницьку працю Зіньковський С.Г. удостоєний звання Заслуженого тренера України, Відмінника освіти України, у 2015 р. нагороджений грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом». Також Сергій Григорович – почесний мешканець міста Снігурівка.

😔Ми завжди будемо згадувати Сергія Григоровича, який не просто прожив життя, а залишив після себе колосальний слід та когорту сильних особистостей. Пишаємося та вклоняємося, тренере! Вічна пам’ять!🙏


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано