A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Проєкт "Подолання наслідків повені на Півдні України"

Дата: 01.02.2024 08:50
Кількість переглядів: 69

Фото без описуВсеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine за сприяння AWO International та за фінансової підтримки Aktion Deutschland Hilft реалізовують проєкт з ліквідації наслідків підриву дамби Каховської ГЕС “Подолання наслідків повені в Миколаївській та Херсонській областях, допомога домогосподарствам та об’єктам соціальної інфраструктури «Прибирання, дезінфекція, відновлювальні роботи, підготовка до зими».

Проблемою залишається, що Миколаївська та Херсонська області, постраждалі від повені, є прифронтовими, це суттєво впливає на швидкість ліквідації наслідків. Значна кількість чоловіків та жінок перебувають на фронті, деякі сім’ї втратили рідних або мають людину з інвалідністю, а тому  часто потребують фізичної, кваліфікованої та матеріальної допомоги.

Проєкт триватиме 10 місяців до вересня 2024 року та сприятиме відновленню інфраструктури постраждалих територій та відновленню навчання в закладах освіти для дітей громади, передбачає підтримку цивільного населення, допоможе громадянам ліквідувати наслідки паводка, підготуватися до зимового сезону та повернутися до своїх домівок.

Поетапне відновлення отримають 192 домогосподарства, яким організатори, волонтери та спеціалізовані компанії допоможуть просушити приміщення, провести дезінфекцію, пест контроль, а частині учасників навіть виділять ресурси для проведення базових ліквідаційних робіт та будуть надавати спеціальну техніку в тимчасове користування безоплатно, щоб пришвидшувати ремонтні роботи.

Також для ліквідації наслідків повені буде проведено комплекс дезінфекційно-ремонтних робіт у підвальних приміщеннях трьох соціальних об’єктів:однієї школи та двох дитячих садочків Снігурівської громади у Миколаївській області, що сприятиме відновленню роботи закладів освіти, а громада матиме належним чином облаштовані укриття. Дані укриття організатори забезпечать обігрівачами, термосами та ковдрами.

“Актуальність ліквідації повені лишається і зараз,  адже це здоров’я та життя наших співгромадян. Let’s do it Ukriane реалізовує гуманітарні, соціальні та екологічні проєкти на Півдні України, під час яких ми маємо змогу регулярно спілкуватися з цивільними громадянами. Влітку ситуація наслідків повені не була такою критичною, проте з настанням осені, люди почали скаржитися на підвищену вологість, сирість, плісняву у будинках, а також на появу мишей. Частина соціальних об’єктів в тому числі заклади дошкільної та загальної середньої освіти, не відновили свою роботу, оскільки сховища, які знаходяться в підвальних приміщеннях потребують проведення спеціалізованих ліквідаційних робіт. Дякуємо нашим партнерам AWO International та Aktion Deutschland Hilft, завдяки яким ми можемо реалізувати проєкт з подолання наслідків повені в Миколаївській та Херсонській областях” - зазначила Юлія Мархель, лідерка громадської організації “Let's do it Ukraine”.

Дізнавайтесь більше в новинах на сайті letsdoitukraine.org та соціальних мережах www.instagram.com/letsdoitukraine/ , www.facebook.com/letsdoitukraineeco

Довідково

6 червня 2023 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф у Європі - зруйнування дамби Каховської ГЕС. За супутниковими даними, протягом першого тижня після аварії забруднені річкові води простягнулися до р. Дунай, охопивши понад 7300 км2 північно-західного шельфу Чорного моря. У результаті, попри зниження рівня води у Дніпрі, було підтоплено 600 км2, у Херсонській області підтоплено 30 населених пунктів, у Миколаївській – ще 31.

Величезна хвиля води з Каховського водосховища змивала все на своєму шляху - сміттєзвалища, каналізації,  кладовища, трупи тварин, небезпечні хімікати тощо. Ця забруднена вода кілька днів “стояла” у будинках. Вода зійшла, люди почали повертатися додому, проте нормально жити там вони так і не змогли, адже будинки не були належним чином просушені та продезінфіковані.

AWO International була заснована в 1998 році як професійна асоціація співробітництва в галузі розвитку та гуманітарної діяльності в рамках німецької соціальної організації «Arbeiterwohlfahrt» (AWO).

AWO International спирається на експертизу та великий досвід AWO у Німеччині. Протягом останніх 100 років AWO була невід’ємною частиною німецької соціальної держави.

У тісній співпраці з національними неурядовими організаціями AWO International працює над тим, щоб незахищені люди могли стабільно покращити свої умови життя. У разі катастроф і кризових ситуацій AWO International бере участь у гуманітарній допомозі та відбудові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано