A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Державна реєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів

Дата: 14.02.2024 14:07
Кількість переглядів: 90

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»  оператори ринку харчових продуктів, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та обігу. 

Фото без опису

Державній реєстрації підлягають потужності з роздрібної торгівлі харчовими продуктами, виробництва продуктів харчування нетваринного походження або виробництва продуктів харчування, інгредієнтами яких є переробленні продукти тваринного походження, заклади ресторанного господарства, транспортування, потужності первинного виробництва (землі сільськогосподарських угідь, мисливські господарства, ставки, пасіки, ферми з утримання сільськогосподарських тварин, збір врожаю диких рослин), тощо.

Порядок проведення державної реєстрації потужностей, який  визначає процедуру державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 №39, зі змінами згідно наказу № 142-22 від 21.01.2022 (далі-Порядок).

На даний час адміністративна послуга надається через центри адміністративних послуг в адміністративних центрах районів та містах обласного значення.

Державна реєстрація потужностей проводиться в територіальних органах Держпродспоживслужби за місцем знаходження потужностей, безкоштовно. Заява подається оператором ринку не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужності. Оператор ринку зобов’язаний вказати найменування або прізвище, ім’я, по батькові оператора ринку, місцезнаходження юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців або проживання оператора ринку для фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, реєстраційний номер облікової картки платника податків, місце проживання оператора ринку, назва (опис) потужності, її адреса, заплановані види діяльності та перелік харчових продуктів, виробництво та/або обіг яких планується здійснювати, вид оператора ринку за класифікацією суб’єктів господарювання, визначеною Господарським кодексом України (суб’єкт мікро-, малого, середнього або великого підприємництва).

Необхідно зауважити на тому, що одним із обов’язків операторів ринку, згідно частини 8, статті 20 Закону є заборона здійснення обігу харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано