A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

У Польщі створять спільний центр Україна-НАТО з аналізу, підготовки та навчання

Дата: 16.02.2024 10:28
Кількість переглядів: 38

Фото без описуНа засіданні Ради Україна-НАТО (РУН) було ухвалене рішення про створення нової структури, а саме – Спільного центру Україна-НАТО з аналізу, підготовки та освіти, що забезпечить більш тісну взаємодію Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine з Альянсом.

➡️Про це заявив по завершенню засідання РУН генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

💬"Сьогодні ми ухвалили рішення створити центр спільного центру з аналізу, підготовки та освіти у Бидгощі, в Польщі", – повідомив генеральний секретар НАТО.

☝️Він підкреслив, що цей спільний центр потрібен не лише Україні, а й самому Альянсу.

💬"Центр дозволить Україні ділитися досвідом, який вона здобула під час російської-української війни, і створить структуру, що дасть можливість ЗСУ навчатися та тренуватися пліч-о-пліч з натівськими партнерами", – зауважив Столтенберг.

❗️Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина привітала згоду міністрів оборони країн-членів НАТО заснувати перший у своєму роді спільний центр, де представники України та НАТО будуть взаємодіяти щоденно для поглиблення співпраці і обміну досвідом. Сьогоднішнє рішення є першим кроком, який дозволить Україні та НАТО виділити необхідні ресурси для початкової діяльності Центру.

💬"Потужне рішення союзників щодо започаткування першої спільної інституції України та Альянсу. Багато роботи попереду, але це ті рішення які роблять нас на крок ближчим до НАТО. Центр сприятиме підвищенню взаємодії України та НАТО на дуже практичному рівні," - сказала урядовиця.

Кабінет Міністрів України Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Міністерство оборони України NATO in Ukraine Mission of Ukraine to NATO


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано