СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Всі розуміють, що вступ України до НАТО – це гарантія миру в Європі: Ольга Стефанішина розповіла про очікування від майбутнього саміту Альянсу у Вашингтоні

Дата: 03.01.2024 10:11
Кількість переглядів: 25

Фото без опису👆У великому інтерв’ю для @ICTV Віцепрем’єрка зазначила, що не очікує, що майбутній саміт стане «історичним», зокрема з огляду на наближення президентських виборів у США в 2024 році.

💬«Для нас важливі кілька речей: ми виконали всі зобов'язання після саміту у Вільнюсі: створено Раду Україна-НАТО, вона функціонує на рівні міністрів закордонних справ, оборони, Президент започаткував її створення. Це означає, що ми вперше працюємо на рівних. До цього, НАТО – це був єдиний формат, в якому офіційно всі рішення про Україну приймались без України. По-друге, ми отримали 4 рекомендації від союзників щодо ключових реформ на шляху до членства, ми вже над ними працюємо. Тож, ми готові до Вашингтонського саміту, і наші очікування не змінились», – зазначила Ольга Стефанішина.

➡️З її слів, питання гарантій безпеки, безпеки в Європі і членства України в НАТО перебуватимуть на порядку денному Альянсу стільки, скільки буде потрібно, до ухвалення відповідного рішення.

💬«Гарантія безпеки України в НАТО – це гарантія безпеки для всіх. Це безпека для всього Європейського континенту, гарантія дотримання домовленостей після завершення війни всіма сторонами, після виходу на території 1991 року, це гарантія миру в Європі. Це гарантія того, щоб після завершення війни домовленості, які дозволили б стабілізувати ситуацію в Європі, досягнути миру, будуть дотримані», – підкреслила Віцепрем’єрка.

📌Також в інтерв’ю вона, зокрема, обговорила питання щодо:

🟢Початку переговорів про вступ до ЄС;

🟢Ситуації з блокуванням Угорщиною рішень щодо України;

🟢Очікувань від виборів до ключових інституцій ЄС.

Детальніше дивіться у інтерв’ю 👉https://cutt.ly/OwGSB8my


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано