СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

💪Продовжуємо роботу над практичною реалізацією рекомендацій Єврокомісії на шляху до початку перемовин з ЄС

Дата: 14.02.2024 09:24
Кількість переглядів: 47

Фото без опису📄Вчора Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з реалізації прав і свобод національних меншин (спільнот) та корінних народів України. Порядок розроблений у межах імплементації оновленого законодавства щодо національних меншин (спільнот).

Документ визначає напрями та умови використання бюджетних коштів, порядок звітування, а також встановлює обмеження щодо використання бюджетних коштів.

Так, кошти можуть бути спрямовані на:

➡️організацію та проведення всеукраїнських та міжнародних заходів (конгресів, симпозіумів, форумів, фестивалів, конференцій, семінарів, тренінгів, засідань за круглим столом, експертних обговорень, інших інформаційно-просвітницьких заходів), а також забезпечення участі представників національних меншин (спільнот) та корінних народів у таких заходах;

➡️проведення загальнонаціональних та регіональних соціологічних досліджень, моніторингу громадської думки, опитувань представників нацменшин (спільнот) та корінних народів щодо актуальних питань, що стосуються їхніх прав і свобод;

➡️створення інтерактивних веб-ресурсів, що містять інформацію щодо нацменшин (спільнот) і корінних народів та про місця історичної памʼяті і обʼєкти культурної спадщини в населених пунктах, в яких вони традиційно проживають.

Зокрема, визначено, що головним розпорядником бюджетних коштів є Кабінет Міністрів України, розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Державна служба України з етнополітики та свободи совісті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано