СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

📌Ольга Стефанішина назвала пріоритети європейської та євроатлантичної інтеграції у 2024 році

Дата: 12.01.2024 14:48
Кількість переглядів: 29

Фото без опису👆Під час онлайн-спілкування, організованого Німецько-Українською промислово-торговельною палатою AHK Ukraine, Віцепрем’єрка зазначила, що порядок денний реформ, визначений у звіті Європейської Комісії про розширення 2023, буде головним пріоритетом 2024 року у сфері євроінтеграції.

💬«Маємо хорошу стартову позицію. Ми залишаємося повністю дієздатними і спроможними як Уряд, що неодноразово підтверджувалось нашою стійкістю протягом війни та відданістю трансформаціям, повністю працездатні адміністративні інституції, Парламент і всі регуляторні органи. Отже, немає підстав для того, щоб продовження і розширення порядку денного реформ не відбулось. Ми вже підготували дорожню карту трансформацій на основі звіту Єврокомісії про розширення, опублікованого в листопаді 2023 року. Цей порядок денний реформ і буде головним пріоритетом поточного року», – зазначила Ольга Стефанішина.

➡️З її слів, трансформації, пов'язані з євроатлантичною інтеграцією України, також повинні стати пріоритетом, так само як і розширення безпекових гарантій для нашої держави. Зокрема, йдеться, про зміцнення протиповітряної оборони, яка є ключовим елементом забезпечення безпеки людей, а також економіки України. Значні інвестиції у вигляді військової підтримки, спрямовані на посилення протиповітряної оборони, дають можливість країні продовжувати функціонувати в умовах постійних ракетних загроз.

❕Говорячи про майбутнє України та ЄС, урядовиця зазначила, що екзистенційна загроза – російська повномасштабна агресія, також вимагає екзистенційних дій у відповідь, спрямованих на негайну підтримку України.

💬«Ця війна призвела до низки дуже стратегічних рішень. Так, наступна Європейська Комісія зосередиться на розвитку оборонної промисловості, зміцненні стратегічної автономії Європи і України як частини цього процесу. І гарантії безпеки для України, оборонно-промислова співпраця є ключовим елементом цього процесу. Отже, це буде нашим пріоритетом на наступний рік, і, звичайно, виживання, яке, на мою думку, може бути забезпечено лише стабільною фінансовою підтримкою України», – додала вона.

🇩🇪Окремо учасники обговорили розвиток двосторонньої співпраці та роль Німеччини на євроінтеграційному шляху України. Віце-прем‘єр-міністр подякувала Німеччині за потужну підтримку європейських прагнень України.

Модерував захід Райнер Перау, Голова Німецько-української торговельної палати.

Детальніше 👉 https://cutt.ly/KwJYfO2w


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано