A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Дата: 11.04.2024 08:00
Кількість переглядів: 32

Фото без описуСьогодні ми з болем у серці згадуємо тих, хто у трагічні часи Другої світової війни зазнав неймовірних жахів нацистських переслідувань, та вшановуємо пам’ять мільйонів людей, безневинно вбитих у гітлерівських концентраційних таборах, гетто, тюрмах та інших місцях примусового тримання. Низько вклоняємося перед мужніми людьми, які наперекір смертям зуміли вистояти у фашистській неволі.

Тисячі українців опинилися за колючим дротом нацистських фабрик смерті, розташованих як на українській території, так і поза її межами. Система таборів слугувала нацистам для ізоляції, знищення або використання праці ув’язнених і полонених. Через них пройшли мільйони людей різних національностей, велика частина з них загинула у газових камерах, під час медичних експериментів, нелюдських умов утримання чи виснажливої роботи.

Історія жертв нацистських переслідувань — це жахи війни, страждання на чужині, боротьба в лавах антифашистського опору. Незважаючи на тяжкі випробування, ці сильні духом люди гідно пройшли свій тернистий шлях, зробили вагомий внесок у відбудову зруйнованої країни.

Долаючи біль минулого, наш святий обов’язок — зберегти і передати пам’ять молодому поколінню про мільйони безневинно загиблих. Ми прагнемо миру та глибокого осмислення уроків тієї світової трагедії, аби не допустити подібного у майбутньому. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано