A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Гаманець Самарянина: Програма відновлення зерносховищ

Дата: 23.04.2024 08:57
Кількість переглядів: 33

Фото без описуЗа перші шість місяців війни Росії проти України збитки в сільськогосподарському секторі склали приблизно 1,26 мільярда доларів США, і війна пошкодила кожне шосте сховище врожаю в Україні. Військові дії та пошкодження сільськогосподарської інфраструктури напружили ланцюги постачання продовольства та спричинили дефіцит ринку, що призвело до незахищеності місцевого населення та браку доступних сільськогосподарських ресурсів та продовольства, особливо на сході.

Samaritan's Purse прагне розширити доступ до аграрних засобів до існування для осіб, які постраждали від конфлікту, інвестуючи в діяльність із раннього відновлення та надаючи довгострокові рішення, забезпечуючи довгострокові вигоди в цільових громадах. Відповідно до Плану гуманітарного реагування в Україні (HRP), ця діяльність підтримує Кластерну мету 2 «Продовольча безпека та засоби до існування» (FSL), щоб «зміцнити самозабезпеченість вразливих домогосподарств, які постраждали від конфлікту, і зробити внесок у їх економічну спроможність шляхом захисту, відновлення, і збереження сільськогосподарських і несільськогосподарських засобів існування». (USDA, 2023).

Протягом 2024 року цей проект має на меті стратегічно поєднати гуманітарну допомогу та довгострокову стійкість для підтримки малого фермерства в Україні шляхом відновлення зернових сховищ для семи малих фермерів у регіонах країни, інфраструктура яких була пошкоджена або зруйнована війною, а саме Одеська, Миколаївська та Херсонеські області. Samaritan's Purse залучатиме місцевих підрядників, щоб відновити зерносховища до повної функціональності, щоб розширити можливості місцевих фермерів і відновити потужності для зберігання після збору врожаю, втрачені через наслідки війни. Не тільки фермери, які е прямими бенефіціарами, отримають вигоду від цього проекту разом з асоціаціями, до яких вони можуть бути залучені, але, за оцінками, існує значна кількість непрямих бенефіціарів, які виграють від розширення доступу до зерна на місцевому рівні. Якщо підрахувати оцінений вплив, то на кожного фермера, який збирає 250 га землі та отримує повний і рясний урожай, можна експортувати на місцеві ринки понад 750 тонн зерна. Якщо припустити, що приблизно 150 фунтів зерна годує одну людину на рік, надання семи відремонтованих зерносховищ може принести користь понад 25 000 домогосподарствам на рік. (USDA, 2023).

Огляд проекту:

Тривалість: 1 січня — 31 грудня 2024 року.

Цільові локації: Одеська, Миколаївська, та Херсонеська області.

Завдання: відремонтувати шість зерносховищ і завершити повну реставрацію/реконструкцію, нове будівництво одного, в результаті чого буде відновлено сім зерносховищ.

Цільові бенефіціари: дрібні фермерські сім'ї з обмеженим доступом до засобів до існування через потужності з переробки та зберігання зерна, мають бути частково пошкоджені обстрілами, ракетами чи іншою діяльністю, пов'язаною з війною.

Критерії відбору бенефіціара:

- Об’єкти для переробки та зберігання зерна, які були частково пошкоджені внаслідок обстрілів, ракет чи інших дій, пов'язаних з війною.

  • Участь у кооперативі чи асоціації фермерів, причому npiopumem надається кооперативам. (?)

- Володіння фермою, яка знаходиться щонайменше за 30 кілометрів від лінії фронту, щоб мінімізувати ризик впливу військових дій та наявності нових мін.

  • Обробіток до 250 га землі. (до 250га?) - Перевірка місцевими органами влади, яка підтверджує розмінування орних полів.

- Пріоритет надаватиметься вразливим домогосподарствам, чиє єдине джерело доходу суттєво постраждало через пошкоджений стан їхнього зерносховища.

 

Необхідна юридична документація від фермерів ( фермерських господарств):

  1. Документ про право власності на пошкоджену будівлю:

а. Якщо пошкоджена будівля є капітальною спорудою один або декілька з документів: і. угода про купівлю-продаж нерухомості, або

ІІ. свідоцтва про право власності на нерухомість, або

ІІІ. свідоцтво про право на спадщину, або

IV. договір дарування.

b. Якщо зруйнована будівля не е капітальною спорудою:

I. державний акт на право власності на земельну ділянку (до 1 січня 2013 року) або

II. свідоцтво про право власності на землю (з 1 січня 2013 року) або

III. витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на землю, або;

IV. договори купівлі-продажу, дарування, міни, довічного утримання на землю, тощо.

  1. Довідка органу місцевого самоврядування (місцевої військової адміністрації) про фіксацію факту пошкодження майна внаслідок військових дій.
  2. Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом пошкодження майна.
  3. Акт про руйнування майна, складений правоохоронними органами.
  4. Документ, що підтверджує право на зайняття підприємницькою діяльністю (якщо особа суб’єкт підприємницької діяльності), який містить відомості про вид діяльності, що пов'язаний із сільським господарством:

Для Фізичних-осіб підприємців:

а. Виписка з державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Для юридичних осіб:

а. Виписка з державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

b. Статут.

  1. Фото- відео- пошкодженого майна.
  2. Містобудівна документація (за наявності):

а. Містобудівні умови і обмеження;

b. Технічний паспорт на приміщення;

с. Проект будівництва.

d. Декларація про готовність до експлуатації об’єкта.

Дякуємо за вашу зацікавленість у результатах цієї програми. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з Вашим департаментом для розширення нашої бази даних сімей, які можуть бути відібрані для отримання допомоги. Цей лист не гарантує відбору наданих контактів для оцінки відповідності вимогам програми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано