A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ПОПЕРЕДИТИ НЕБЕЗПЕЧНІ ХВОРОБИ!

Дата: 26.04.2024 10:47
Кількість переглядів: 32

Фото без описуСьогодні питання профілактики інфекційних захворювань дуже широко обговорюється в засобах масової інформації. В усьому світі вакцинація вважається найбільш результативною в попередженні небезпечних інфекцій. Це благо цивілізації, що сприяло збереженню врятованих мільйонів людських життів.

Збудники, інфекції циркулюють і немає жодної гарантії, що вони не повернуться знову.

Хвороби розповсюджуються через спілкування з інфікованими особами, ризик поширення захворювань серед дітей, які не отримали щеплення, звичайно вищий, ніж у захищених шляхом вакцинації, навіть невелика кількість не імунізованих людей може бути причиною епідемії такого захворювання, як наприклад кір.

Кожна мама бажає своїй дитині тільки здоров’я, якщо вона дійсно хоче щоб дитина хворіла, то повинна реалізувати право дитини бути здоровою, щеплюватись згідно календаря щеплень. Ще маємо важливий етап, про який повинні знати батьки. Якщо дитина не привита вчасно, ви відкладаєте похід в поліклініку «на потім», пам’ятайте, що чим старша дитина, тим більша вірогідність того, що у неї будуть ускладнення. Щеплювати дітей та дорослих потрібно – це не підлягає сумніву. Так роблять в усьому світі.

Найбільш результативним заходом є лише імунізація. Про це досягнення доречно приводити приклади по окремих інфекціях.

ПОЛІОМІЄЛІТ – після перенесеного захворювання 100 відсоткова інвалідізація. Зараз ми бачимо таких людей старшого покоління з однобічними паралічами, з неможливістю самостійного догляду за собою. Лише завдяки своєчасним і в повному об’ємі, проведення щепленням, вдалося уникнути таких ускладнень.

ДИФТЕРІЯ – у дощеплювальний період летальність від дифтерії становила майже 50%, тобто серед захворілих на дифтерію, помирала кожна друга людина. Хвороба швидко поширюється при кашлі та чиханні, може мати тяжкі ускладнення та призвести до смерті.

Давайте подумаємо чи потрібні здоровій людині такі результати пройденого життя.

ПРАВЕЦЬ – немає жодного населеного пункту, за весь час існування, жителі якого, не хворіли тяжкою хворобою і половина помирала. Помирали люди, які не прививались, а щеплені залишались здоровими. Тому такий приклад, лише говорить за позитивний результат імунізації дітям та дорослому населенню.

КІР, КРАСНУХА, ЕПІДЕМІЧНИЙ ПАРОТИТ – це вірусні інфекції, які передаються повітряно-крапельним шляхом, тому швидко та легко розповсюджуються. Хворі паротитом хлопчики – підлітки можуть мати ускладнення, яке призводить до безпліддя.

Краснуха – хворіють частіше старші діти та дорослі, особливо загрозлива хвороба в першій половині вагітності, народжене немовля має невиліковну вроджену ваду (глухота, сліпота, серцева недостатність).

ТУБЕРКУЛЬОЗ – Україна перебуває в епідемії захворюваності. Збільшується кількість хворих дітей та підлітків. Лише своєчасне виявлення, а це і туберкулінодіагностика у дітей, підлітків, дозволить вчасно виявити, провести профілактичне обстеження та попередити хворобу.

ГЕПАТИТ В – інфекційне захворювання печінки, він може передаватися від інфікованої матері до дитини під час пологів або – від однієї особи до іншої через кров біологічні рідини (слину, сльози, інші фізіологічні виділення) тобто при будь-якому близькому контакті вірус гепатиту В викликає ушкодження печінки. Такі ураження можуть спричинити розвиток смертельного захворювання – раку. Серед причин раку вірус гепатиту В стоїть на другому місці після паління тютюну.

Імунізація дала свій результат, захворюваність та ускладнення після хвороби зменшились.

Набагато дешевше коштує такий профілактичний засіб як щеплення. Вакцини купує держава, лікуватися необхідно за власні і немалі кошти.

Тож подумайте та проводьте щеплення для благополуччя вашої дитини, родини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано