СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

На Миколаївщині жінки опановують професію трактористок

Дата: 18.07.2024 14:48
Кількість переглядів: 129

Фото без описуСім жінок різного віку та професій об'єдналися, щоб опанувати нову для себе професію трактористок. Ця ініціатива реалізується за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та 🇩🇰уряду Данії.

Одна з учасниць програми Олена поділилася своїм досвідом.

«Страшно тільки до моменту, поки не зрушиш з місця, а далі – нічого складного. Так і в житті – складно зробити крок назустріч новому, але коли наважишся, перед тобою відкривається інший світ. Це круто!», – каже майбутня водійка трактора.

У групі семеро жінок: Надія, Тетяна, Наталя, Вікторія, Марія, Карина та Олена. Наймолодшій з них 18 років, а найстаршій – 47. Хтось водить маршрутку і виховує трьох дітей, хтось волонтерить, а хтось розводить кіз. Та всі вони опановують нову професію трактористки на програмі для жінок за підтримки ПРООН в Україні та уряду Данії.

«Ви знаєте, що трактор важить понад 4 тонни? Просто сісти й поїхати – це одне, а сісти й обробити поле – геть інше. Та ми не жаліємося, зрозуміло, що значна частина роботи в країні тепер буде за жінками», – додає ще одна учениця програми Вікторія.

Нову професію дівчата опановують у місті Снігурівка, яке називають «аграрним краєм». До 2022 року у кожній сім’ї тут був принаймні один аграрій. Понад вісім місяців окупації, руйнування греблі Каховської ГЕС, тисячі гектарів замінованих полів і повномасштабна війна змінили цю статистику. Розміновані землі нема кому обробляти.

📌Що мотивує сімох жінок з абсолютно різним досвідом по 6 годин п’ять днів на тиждень вчитися кермувати трактором? Читайте за посиланням на сайті ПРООН в Україні 👉🏻 https://undpukraine.exposure.co/holovne-zrushyty-z-mistsia



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано