СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Міністр захисту довкілля та керівники регіону обговорили екологічні виклики Снігурівщини

Дата: 24.07.2024 20:28
Кількість переглядів: 83

Фото без описуСьогодні, 24 липня, Снігурівщину з робочим візитом відвідали Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, голова Держводагентства Михайло Янчук, перший заступник начальника Миколаївської ОВА Георгій Решетілов та начальник Баштанської РВА Владислав Дмитрів, які ознайомилися з поточною екологічною ситуацією, станом утилізації твердих побутових відходів та забезпеченням екологічної безпеки в громаді.

Візит розпочався з огляду свердловин і насосних станцій в мікрорайоні «Семи вітрів», які забезпечують водою вказаний мікрорайон. Акцентував увагу наших гостей на тому, що практично всі свердловини міста минулого року були підтоплені під час екологічної катастрофи внаслідок підриву Каховської ГЕС. 

Обговорили і питання забезпечення безперебійної подачі електроенергії до свердловин під час введення в дію графіків погодинних відключень, аби містяни не відчували проблем з відсутністю водопостачанням у такий складний період.

Також, оглянули полігон твердих побутових відходів на околиці Снігурівки, куди були звезені залишки пошкоджених будівель внаслідок бойових дій на території громади. 

Завершився візит оглядом Головної насосної станції управління каналів річки Інгулець. Розвиток меліорації є важливим аспектом для підтримки сільського господарства. Ефективне управління водними ресурсами сприяє підвищенню врожайності та стійкості аграрного сектору, що має велике значення для економічного розвитку Снігурівщини та південної частини України загалом.

В ході візиту було обговорено низку питань, пов'язаних із відновленням екологічної рівноваги у нашій громаді, яка постраждала від бойових дій, а також перспективи розвитку інфраструктури для зберігання та переробки відходів. Руслан Стрілець запевнив, що Міністерство готове надавати всебічну підтримку для подолання екологічних наслідків війни та забезпечення сталого розвитку громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано