Дотримання вимог щодо створення оптимального безпечного середовища в закладах освіти
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області продовжується активна співпраця з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, відділами освіти та керівниками закладів з питань підготовки закладів освіти до організації навчання за очною/змішаною формою.
З метою надання методичної допомоги з цього питання 6 лютого 2025 року Баштанським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проведено круглий стіл з керівником одного із закладів освіти Баштанської громади щодо створення оптимального безпечного середовища в закладі при переході з дистанційної на очну або змішану форму навчання.
Під час засідання обговорено ряд питань:
- наявність тимчасового укриття, яке має бути облаштоване з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог (зокрема розрахунок місць в укритті, санітарно-гігієнічний стан приміщень та обладнання, укомлектованість медичними засобами, наявність достатнього запасу питної води, а у разі відсутності централізованого водопостачання, також і технічної, наявність контейнерів для сухих перекусів, одноразового посуду, облаштування систем освітлення, вентиляції, забезпечення умов для дотримання особистої гігієни, мийних та дезінфекційних засобів тощо);
- визначення режиму та способу організації харчування (за погодженням із засновником закладу) з урахуванням наявної матеріально-технічної бази, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, особливостей організації освітнього процесу, тривалості перебування здобувачів освіти у закладі тощо;
- організація питного режиму.
За результатами засідання визначено першочергові заходи, направлені на створення безпечних умов для перебування учнів у закладі.