СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Снігурівське бюро безоплатної правової допомоги

Яку інформацію повинно містити повідомлення про пошкоджене та знищене майно?

З початку широкомасштабної війни рф проти України внаслідок обстрілів міст і сіл у різних областях щоденно піддаються руйнуванню житлові будинки та інфраструктура. ??Усе це варто фіксувати належним чином, аби у майбутньому отримати від країни-агресорки справедливі компенсації.  Інформаційне повідомлення ? про пошкоджене та знищене нерухоме майно повинно містити такі дані:  ?? Для фізичних осіб ? прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) особи; для юридичних осіб ? про організаційно-правову форму, найменування юридичної особи. 

08:36 20.09.2022

Процедура спадкування неприватизованої квартири

З метою прийняття спадщини на неприватизовану квартиру після смерті спадкодавця, який за життя встиг звернутися до органу приватизації з належно оформленою заявою, але помер до вирішення питання відповідним державним органом про її приватизацію, необхідно звернутися до нотаріуса за місцем проживання спадкодавця з заявою про прийняття спадщини.

11:52 15.02.2022

Відповідальність за тонування скла автомобіля: що потрібно знати?

Правила дорожнього руху (далі Правила), затвердженні Постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306, з останніми змінами від 29.09.2021 регламентують вимоги до технічного стану транспортних засобів та їх обладнання.

15:03 08.02.2022

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування у 2022 році

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається особам, визначеним в установленому порядку опікунами чи піклувальниками дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення їх батьківських прав, хвороби батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування та відповідно до законодавства набули статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

15:02 02.02.2022

Підстави та порядок заміни адвокатів або працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

Адвоката або працівника Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який надає безоплатну вторинну правову допомогу, може бути замінено у випадках та порядку, визначених законом.

15:02 02.02.2022

Розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю

Згідно з частиною першою ст.23 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж шість місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, мають право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу. Розмір цієї допомоги визначається у відсотках до їхньої середньої заробітної плати (доходу), визначеної відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. №1266, залежно від страхового стажу:

10:48 10.01.2022

Підстави для скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

Підставою для скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та внесення відомостей про це в Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб є обставини, за яких внутрішньо переміщена особа:

08:57 15.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано