09:05 12.06.2024
Новини
Планування та здійснення профілактичних заходів.
Вода - фактор ризику поширення інфекційних захворювань
Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує: в літній період збільшується ризик виникнення та розповсюдження захворювань на інфекції, які передаються водним шляхом та викликаються різними видами збудників: вірусами, бактеріями, простішими, гельмінтами. Все це робить воду і їжу небезпечними в епідеміологічному відношенні.08:54 12.06.2024
Відповідно до абзацу 5 частини 4 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон № 1058) передбачено, що органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи здійснюють перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули на нього право.
08:52 12.06.2024
І як раз сьогодні, в рамках такої співпраці в Снігурівській міській лікарні було встановлено нову водонапірну башту. Це стало можливим завдяки підтримці Гуманітарного фонду для України (UHF) в межах проєкту "Надання міжсекторальної комплексної підтримки ВПО, переселенцям та місцевим громадам у Київській, Харківській, Миколаївській та Херсонській областях".
16:57 10.06.2024
❗️Підвищення тарифу на електроенергію: причина і мета
З 1 червня набув чинності новий тариф на електроенергію. Встановлено єдину фіксовану ціну для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт*год до 30 квітня 2025 року.15:12 10.06.2024
«Центр рекрутингу української армії» вже у Миколаєві
Тут не видають повісток. Обираєш ти, а не за тебе.10:21 10.06.2024
БОТУЛІЗМ ТА ЯК ЗАПОБІГТИ ЗАХВОРЮВАННЮ
В Україні останнім часом почастішали випадки захворювання на ботулізм. Переважно люди потрапляли на лікарняне ліжко після вживання риби домашнього приготування та консервів. З початку року в Україні зареєстровано 28 постраждалих від ботулізму, з них 3 людини померли. Причиною захворювання послужили консервована продукція (м’ясо, гриби), риба солена домашнього приготування та ймовірно консерви рибні (тунець) промислового виробництва.08:23 10.06.2024
Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1396 “Деякі питання соціального захисту осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветеранів війни та осіб, що працюють в спеціальних умовах” (далі — Постанова № 1396) затверджено Порядок надання ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань” (далі - грошова допомога).
08:22 10.06.2024
Як запобігти захворюванню на холеру
Наступили спекотні дні, люди, особливо діти, багато часу проводять відпочиваючи на морях, річках та водоймищах. Але приємні хвилини відпочинку можуть зіпсувати захворювання на кишкові інфекції, традиційний підйом яких спостерігається якраз в цей період року. І найстрашніша з цих інфекцій – холера. З метою попередження захворювання на холеру проводяться регулярні спостереження за довкіллям з застосуванням лабораторних методів досліджень. В теплий період року проводяться дослідження води з місць масового відпочинку людей, зокрема з пляжів. Холерою хворіють тільки люди, отже і занесення збудника можливе тільки від хворого або, так званого, вібріоносія. Вібріоносійство – це коли людина не хворіє, але виділяє збудник хвороби в навколишнє середовище. Такі випадки можливі, коли вібріоносій до зараження відвідував країни, де реєструється холера. Захворювання починається як звичайний розлад шлунку (гастроентероколіти). Але холера відрізняється від звичайного гастроентероколіта важким перебігом, швидким розвитком захворювання. Без лікування захворювання може привести до смерті хворого. Навіть при призначенні лікування, але в пізні, «запущені», терміни, смертність може досягати до 7-10% від захворілих. Як же запобігти захворюванню на холеру: обов’язково перед вживанням їжі мити руки з милом; не заковтувати воду при купанні в будь-яких водоймах; ретельно мити під проточною водою овочі та фрукти; в епідсезон вживати для пиття тільки кип’ячену або мінеральну воду; при відпочинку на березі водоймища вживати їжу підкислену лимонним соком, оцтом, лимонною кислотою або сухим вином; не використовувати в їжу слабосолену рибу; у випадку розладу шлунку не займатись самолікуванням, а звертатись до лікаря; в разі наміру їхати за кордон цікавитись ситуацією з захворюваності холерою в країни, куди є намір поїхати.08:19 10.06.2024
Питний режим влітку в період спеки
Літо вносить корективи в наш питний режим. Саме в спеку потреба нашого організму в рідині зростає.08:13 10.06.2024