A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Новини

Дата: від до Скинути

Як вберегтися від отруєнь солями важких металів,   коли розбився ртутний термометр

Як вберегтися від отруєнь солями важких металів, коли розбився ртутний термометр

У природі існує близько сорока хімічних елементів, які називаються важкими металами. Вони оточують нас всюди: містяться в грунті, воді, повітрі, застосовуються у побуті. Найчастіше зустрічаються: мідь, ртуть, марганець, кобальт, хром, нікель, золото, залізо, кадмій, свинець, сурма, талій, вісмут та інші. Якщо контакт з подібними шкідливими речовинами постійний, то безумовно, ризик отримати отруєння організму значно зростає. При цьому послаблюється імунітет організму, зростає небезпека хронічних захворювань.       

09:43 08.04.2024

Кабінет страхувальника: нові можливості в роботі з електронними лікарняними

Кабінет страхувальника: нові можливості в роботі з електронними лікарняними

Наразі сформований листок непрацездатності надсилають страхувальникам через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Інформація про трудові відносини працівника з тим чи іншим страхувальником ґрунтується на даних Реєстру застрахованих осіб.

09:18 08.04.2024

Як та навіщо проводити дезінфекцію

Як та навіщо проводити дезінфекцію

Ми співіснуємо з безліччю мікроорганізмів, вони всюди: у повітрі, воді, грунті та в самому людському організмі. Незважаючи на свій мікроскопічний розмір, вони відіграють значну роль в нашому житті. Ці примітивні створіння здатні здійснювати хімічні перетворення, розкладати органічні рештки та очищувати екосистему.   Окрім того, важко переоцінити їх роль і в процесі травлення, під час якого синтезуються навіть деякі вітаміни.   Проте, мікроорганізми можуть не тільки приносити користь, а й завдавати шкоди. Хвороботворні представники відіграють значну роль в інфекційному процесі і здатні уражати велику кількість людей одночасно, викликаючи епідемії та пандемії.   Співіснуючи з найменшими представниками тваринного світу, людство дійшло висновку, що знищувати їх повністю не варто та й неможливо, а от боротися з патогенними - необхідно.   Одним із способів такої боротьби є дезінфекція, тобто знищення в середовищі життєдіяльності людини збудників інфекційних хвороб, наприклад, за допомогою дезінфекційних засобів. Для попередження  виникнення  та  розповсюдження  інфекційних  захворювань проводять  профілактичні  дезінфекційні  заходи   у  житлових,  виробничих,     навчальних,  

09:16 08.04.2024

Шановні мешканці Снігурівської громади!

Шановні мешканці Снігурівської громади!

Запрошуємо долучитися до збору фото- та відеоматеріалів, зроблених під час повномасштабного вторгнення, окупації Снігурівки на навколишніх сіл, деокупації нашої громади.

19:04 05.04.2024

У Снігурівці провели акцію з озеленення міста

У Снігурівці провели акцію з озеленення міста

Вчора, 4 квітня, працівники КП "Снігурівський благоустрій" та освітяни висадили на клумбах міста саджанці дерев різних видів, таких як: липа, катальпа та горобина. Кожен учасник заходу вніс свою невелику, але досить важливу частинку в загальний процес поліпшення нашого життєвого середовища.

16:12 05.04.2024

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 квітня 2024 року

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 квітня 2024 року

Порядок проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати, визначено частиною четвертою статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185 та постановою правління Пенсійного фонду України від 18.05.2018 № 10-1.

15:04 04.04.2024

ЩО РОБИТИ У РАЗІ РАДІАЦІЙНОЇ АВАРІЇ?

ЩО РОБИТИ У РАЗІ РАДІАЦІЙНОЇ АВАРІЇ?

В умовах війни важливо розуміти алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій. Одна з таких — радіаційна аварія. Радіаційне ураження може виникнути внаслідок зовнішнього опромінення, зовнішнього забруднення радіоактивними матеріалами, вдихання радіоактивних речовин, споживання забрудненої радіацією води чи продуктів, її проникнення через шкіру, або веденням радіологічних матеріалів у тканини організму.

15:02 04.04.2024

Держекоінспекція закликає громадян повідомляти про порушення природоохоронного законодавства!

Держекоінспекція закликає громадян повідомляти про порушення природоохоронного законодавства!

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) з початку військової агресії рф постійно проводить роботу щодо фіксації та обрахунку шкоди, завданої довкіллю Миколаївщини. Інформація про нараховані збитки направляється до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для фіксації, упорядкування інформації та формування єдиного реєстру збитків.

14:36 04.04.2024

До уваги  сільгоспвиробників!

До уваги сільгоспвиробників!

Снігурівська міська рада повідомляє, що Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки уряду Німеччини надасть дизельні генератори потужністю до 550 кВА виробникам сільськогосподарської продукції, які відіграють важливу роль у переробці та виготовлені основних продуктів харчування. В межах програми кожен відібраний агровиробник отримає дизель-генератор для забезпечення безперебійної роботи підприємства у разі відключення електроенергії чи інших енергетичних криз.

10:20 04.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано