A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Новини

Крізь пекло чужої війни

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей день ми віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю виконував свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах. Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.

20:19 15.02.2022

Афганістан – болюча таємниця кожного солдата

З метою виховання у дітей поваги до людей, які виконували інтернаціональний обов’язок, формування патріотизму, милосердя, набуття навичок аналізу історичних фактів у Снігурівському історико – краєзнавчому музеї проведено тематичну екскурсію: «Афганістан – болюча таємниця кожного солдата». 25 грудня 1979 року радянські війська були введені в Афганістан для виконання інтернаціонального обов’язку. Ця війна тривала майже десять років. 15 лютого 1989 року останній наш воїн був виведений за межі республіки Афганістан. Закрилася остання сторінка героїчного і драматичного літопису. Перестали йти похоронки з Кандагара і Джелалабада, Кабула…  Через горнило афганської війни пройшли 168 жителів Снігурівщини. Дедалі більше віддаляють роки війни від нас ту війну, але стоять обеліски, які вічно будуть нагадувати про тих, хто не повернувся до батьківської хати – це наші земляки: ДІДЕНКО СЕРГІЙ ВЛАДИСЛАВОВИЧ і ПЕНШИН ЯРОСЛАВ ОЛЕКСАНДРОВИЧ. І зараз на нашій планеті панують війни, злочин,насилля. Та ми маємо надію, що в майбутньому на всій землі владарюватимуть мир і злагода, що люди забудуть навіть значення слова «війна».

20:14 15.02.2022

Пам’ятаємо героїв Крут

Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній  ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – стала днем національної трагедії. 24 січня 2003 року Президент Л.Д.Кучма видав розпорядження «Про шанування пам’яті героїв Крут».  У Снігурівському  історико-краєзнавчому музеї проведено патріотичну годину:  «Пам’ятаємо героїв Крут» з кінопереглядом документального  фільму:  «Пам’яті героїв Крут». Подвиг юнаків є символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

15:59 28.01.2022

29 січня Україна відзначає День пам'яті Героїв Крут

29 січня 1918 року на залізничній станції Крути в Чернігівській області 300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова, яка в числі інших вела наступ на Українську народну республіку. За свідченнями учасників подій, було вбито понад 250 осіб з української сторони. Точно відомі імена 27 студентів, яких взяли в полон і розстріляли. Їх тіла пізніше були урочисто перепоховані на Аскольдовій могилі в Києві.

14:09 28.01.2022

СВІЧА ГОЛОКОСТУ НЕ ЗГАСНЕ

«Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…» – про це говориться у Резолюції Генеральної асамблеї ООН № 60/7, яка була прийнята 1 листопада 2005 року. Саме цим документом визначено 27 січня як Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. В цей день весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв. В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів. Бібліотечні заклади Снігурівської ОТГ також приєдналися до вшанування цієї скорботної дати і провели цикл заходів «СВІЧА ГОЛОКОСТУ НЕ ЗГАСНЕ». Користувачі бібліотек мали можливість ознайомитися з літературою про страшні часи «нацистського терору» 1941 – 1944 років, представленими на книжкових виставках «Історія скорботи та героїзму», «Голокост: душа розіп’ята на хресті», «Голокост – шрам на серці людства».

14:23 27.01.2022

Голокост – уроки пам’яті

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію №60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченні кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…».

14:19 27.01.2022

Вітаємо з перемогою!

22 січня відбувся  обласний  дистанційний  огляд «Різдвяне диво», в якому  взяли участь аматорські вокальні, хорові, фольклорні, інструментальні, театральні колективи, окремі виконавці та майстри декоративно-прикладного мистецтва. Всього — 128 учасників із 41 територіальної громади Миколаївщини. Огляд «Різдвяне диво» є багатожанровим і проводиться з метою відродження, збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини України, розвитку аматорської творчості, організації змістовного дозвілля, естетичного виховання дітей та молоді на основі Новорічно-різдвяних українських народних звичаїв та обрядів.

15:05 25.01.2022

Сила єдності

22 січня 1919 року на Софійському майдані у Києві Директорія УНР урочисто оголосила Акт Злуки про об'єднання Української Народної Республіки (Наддніпрянської України) і Західно-Української Народної Республіки (Галичина, Буковина і Угорська Русь) у соборну Україну. Проголошення Соборності УНР та ЗУНР є історичним актом об’єднання українських земель в єдину державу, а 22 січня ввійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди відзначення Дня Соборності України в бібліотеках  Снігурівської ОТГ відбувся цикл заходів: історичний хронограф «Соборна мати-Україна одна для всіх, як оберіг», історичне дос’є «Україна – єдина довіку», година державності «Україна: Схід і Захід-разом», година гордості «Соборна духом Україна», історичний екскурс «Погляд у минуле — крок у майбутнє», година історичної пам’яті «Єднання заради незалежності» та інші.  Представлені до уваги відвідувачів заходи допомогли не лише краще пізнати історію нашої держави,   споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, а й сприяли піднесенню їх національної свідомості.

14:50 21.01.2022

Україна – держава соборна, одна на всіх, як оберіг

З метою виховання національної свідомості дітей, людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадян Української держави, поглиблення знань про історичний  факт злуки українського народу, його значення у Снігурівському  історико-краєзнавчому музеї проведено історичну годину: «Україна – держава соборна, одна на всіх, як оберіг».

11:11 21.01.2022

ПАТРІОТИЧНИЙ ВІТРАЖ «МОЯ СОБОРНА УКРАЇНА»

22 січня ввійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України.  В Публічній бібліотеці проведений патріотичний вітраж «Моя соборна Україна». На захід були запрошені учні 2-А класу Снігурівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (класовод Заставенко Т.О.). Разом з бібліотекарем школярі здійснили подорож в минуле нашої Батьківщини, з цікавістю слухали історію виникнення свята, розв’язували кросворди та ребуси на знання історії, взяли участь у вікторині. Під час заходу діти ознайомилися з поняттями «єдина», «незалежна», «соборна». Це свято показує, що усі ми – діти однієї України і бажаємо жити в мирі та злагоді.

16:09 20.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано